Worden wat je wilt: Open Bedrijvendag bij LaRock Werkt

Afgelopen vrijdag openden wij onze deuren voor de Open Bedrijvendag en dat was weer een groot succes! Marine bioloog, architect, profvoetballer, kapster, timmerman, leraar, dierenarts; het is slechts een greep uit de droombanen van leerlingen uit groep 7 en 8 uit de Gemeente Kaag en Braassem.

Het thema wat wij aan deze Open Bedrijvendag koppelde was ‘Worden wat je wilt’. We merkten dat sommige kinderen al een duidelijk doel voor ogen hebben, waar anderen nog geen idee hebben wat ze later willen worden. En dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Gelukkig hebben ze nog genoeg tijd om dat te ontdekken. Als arbeidsbemiddelingsbureau dragen wij uiteraard graag ons steentje bij aan die zoektocht.

Vrijdagochtend hebben we 6 groepjes van 15 leerlingen verwelkomt. Voor ieder groepje hadden we een leerzaam programma van 30 minuten voorbereid. Hierin hebben we eerst verteld wat een arbeidsbemiddelaar doet. Daarna was er ruimte voor vragen en die werden ook gesteld: ‘Hoe verdienen jullie je geld’, ‘Waar komt de naam LaRock Werkt vandaan’ en ‘Stel je voor als je iemand hebt die is ontslagen omdat diegene heeft gestolen, zou je die persoon dan nog helpen aan een nieuwe baan?’. Allemaal scherpe vragen!

Om spelenderwijs aan de slag te gaan met de vraag wat kinderen later willen worden, hebben we een werkblad ontwikkeld. Hier zijn we na de introductie over ons werk mee aan de slag gegaan. Door na te gaan wat ze leuk vinden om te doen en waar ze goed in zijn, maken we bespreekbaar welk beroep de kinderen later willen vervullen. Een leuke invulopdracht je die ook thuis met jouw kind kunt doen. Download hier het werkblad hier en ga samen aan de slag!

Wat ons vrijdagochtend is opgevallen, is dat kinderen in veel gevallen hun vader en zijn beroep als voorbeeld zien. Dat is een mooi compliment en als dat écht is wat ze willen heel leuk, maar het is ook interessant om samen te ontdekken welke beroepen er nog meer zijn.

Na de invulopdracht hebben we een quiz gespeeld; petje op, petje af. We legden de kinderen stellingen voor als: ‘Welke opleiding je hebt gedaan en waar je hebt gewerkt, verwerk je in een document. Dit document noem je een cv.’ Een andere stellingen was ‘Als je gaat werken, moet dat altijd in je eigen woonplaats zijn.’ Hierop reageerde één van de leerlingen met: ‘We leven in een vrij land dus we mogen dat zelf kiezen.’ En daar heeft hij natuurlijk gelijk in!

We kijken met veel plezier terug op een leerzame en gezellige Open Bedrijvendag en we kijken uit naar de editie van volgend jaar!

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief