Hoe zorg je voor een goede werk-privé balans?

Merk je dat je teveel met je werk bezig bent? Meer dan je eigenlijk zou willen? En gaat het ten koste van jouw privéleven? Dan is het misschien goed om eens na te denken hoe jij je tijd kan inrichten zodat je een voor jou prettige werk-privé balans ervaart.

Stel prioriteiten

Vaak beland je in een vast stramien en blijf je daar uit gemak in hangen. Maar als je merkt dat dit niet helemaal lekker voor jou werkt en je energie mist, is het tijd om het roer om te gooien. Maak voor jezelf eens een lijstje met zaken die voor jou belangrijk zijn, die jou energie geven. Ga vervolgens na hoeveel tijd dit per onderdeel kost. Kijk daarna ook naar hoe jouw week er op dit moment uitziet en hoe jouw ideale week eruit ziet. Tot slot is het tijd om waar nodig iets aan te passen.

Zeg vaker nee

Wordt er op je werk meer van je gevraagd dan eigenlijk de bedoelding is? Een stap extra een bepaalde periode is helemaal niet erg, maar het moet niet structureel worden. Geef daarom duidelijk je grenzen aan en zeg eens vaker nee. Vind je dit moeilijk? Oefen hier eens mee en je zult merken dat het steeds makkelijker wordt. Dat zal je veel meer rust geven.

Neem pauze

Is het een periode heel druk geweest en voel je de behoefte om even op de rem te trappen? Neem een pauze voor zo lang als je dat nodig hebt: een middag om een lekkere wandeling te maken of een week om er echt even tussenuit te gaan. Bepaal wat jij nodig hebt.

Experimenteer

Soms is het gewoon even zoeken naar de juiste balans. Je moet ervaren wat voor jou goed werkt. De dag starten met een wandeling, een uurtje yoga in de week of een cursus volgen waar je nieuwe energie van krijgt. Zoek uit wat jou rust geeft en nieuwe energie oplevert.

Zorg in ieder geval dat je altijd waakt voor een goede balans zodat je zowel thuis als op je werk de juiste energie voelt!


Ben je tot de conclusie gekomen dat een nieuwe baan jou de energie geeft die jij op dit moment zoekt?
Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 06 02 371 of schrijf je hier direct bij ons in. 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief