Interview met een opdrachtgever | DAK Kindercentra

Snel schakelen, goed op de hoogte gehouden worden en écht snappen wat voor kandidaat ze zoekt: dat is wat Ellen, manager HR bij DAK Kindercentra, belangrijk vindt in de samenwerking met een arbeidsbemiddelingsbureau. Via een collega komt ze bij LaRock Werkt terecht en al snel (heel snel) vinden we een match. We gingen met Ellen in gesprek over haar ervaring met ons en het werken bij DAK Kindercentra.

Wat was de aanleiding om de hulp van LaRock Werkt in te schakelen?

“Eigenlijk kende ik LaRock Werkt helemaal niet. Eén van onze regiomanagers heeft in het verleden samengewerkt met Didi. En wij hadden een vacature waarvan zij zei, ik weet dat Didi dit soort vacatures (manager bedrijfsvoering, red.) ook invult, wellicht is het een idee om contact met haar op te nemen. Dat hebben we gedaan en zo is het balletje gaan rollen.”

Wat is jullie grootste uitdaging op het gebied van de werving van personeel?

“We zaten op dat moment in een overgangsfase van onze corporate recruiter. De grootste druk zit op de vacatures in het primaire proces, bij de pedagogisch medewerkers. Daardoor merkten we dat het wat lastig was om functies van een ander niveau ook bij onze recruiters neer te leggen. We zochten een heel specifiek profiel, vandaar dat we het wel fijn vonden om daar een externe partij bij te betrekken. Het is dan altijd fijn als je een aanbeveling hebt van iemand die zegt, ik weet dat dit een prettig bureau is, die snel schakelt en die het een uitdaging vindt om deze vacature in te vullen.”

Naar welke aspecten waren jullie op zoek bij het vinden van een recruitmentpartner?

“Ik wil heel graag het gevoel hebben dat degene met wie ik in gesprek ben over een vacature snapt wat ik zoek. Ik draai inmiddels lang genoeg in het wereldje mee om het gevoel te krijgen of iemand sociaal wenselijk snapt wat ik zoek of écht snapt wat ik zoek. Daar schort het soms nog wel eens aan.

Verder vind ik het snel kunnen schakelen en goed op de hoogte gehouden worden van de voortgang heel belangrijk. Met een andere partij die we hadden duurde het echt lang voordat ik hoorde dat ze inmiddels een aantal kandidaten hadden gesproken maar dat daar niemand tussen zat. Dan wil ik liever op korte termijn even horen ‘we hebben een aantal mensen gesproken maar er zit nog geen geschikt kandidaat tussen en volgende week hebben we weer een gesprek.’ Gewoon wekelijks even een update van hoe het gaat, want dan kan je ook als opdrachtgever besluiten, doen we nu voldoende met elkaar of moet ik nog een andere interventie plegen.”

Hoe is de samenwerking met LaRock Werkt bevallen?

“De invulling van de eerste vacature (manager bedrijfsvoering, red.) is heel snel en positief verlopen. Nog voordat we een officieel profiel hadden gestuurd, had ik met Didi gesproken over een geschikt kandidaat die zij in bemiddeling had. Dus nog voordat we de zoekopdracht uitzetten, dachten we hé daar zou wel eens een match in kunnen zitten. Dat ging echt heel snel. Dat was heel prettig. Verder hebben we ook een unitmanager geworven via LaRock Werkt, daar ben ik zelf iets minder bij getrokken geweest. Dat heeft onze regiomanager met Didi opgepakt. Maar ook dat was naar tevredenheid. En we hebben een procedure gehad waarin we kandidaten via LaRock Werkt hadden voor de functie van directie secretaresse. Daar hadden we wel haast mee en ook daar zat een goede kandidaat tussen maar we hadden via onze eigen werving ook inmiddels een geschikte kandidaat. Uiteindelijk is de keuze toen gevallen op onze eigen geworven kandidaat.”

Als je ons in een paar woorden zou moeten omschrijven, welke zouden dat dan zijn?

“Heel open, transparant, snel en professioneel.”

Zou je LaRock Werkt aanraden aan anderen in jouw positie en waarom

“Oh absoluut! De ervaringen zijn gewoon positief. Als ik dan zelf merk dat jullie snel schakelen, zorgvuldig terugkoppelen en goede kandidaten aanleveren, dan zijn dat voor mij wel redenen om LaRock Werkt aan te bevelen bij anderen.”

Wat maakt het werken voor Stichting DAK Kindercentra zo leuk?

“We zijn een organisatie waarbij we niet alleen zeggen dat we een maatschappelijk oogmerk hebben maar dat ook echt uitstralen in alles wat we doen. Natuurlijk zijn we een organisatie die financieel gezond moet zijn maar als we keuzes kunnen maken, zullen we altijd de keuze maken voor de kinderen die het, het hardste nodig hebben. Dat stralen we met elkaar uit en daar gaan en sta we voor. Er heerst een open sfeer binnen de organisatie en we zoeken constant naar ontwikkelmogelijkheden. Leren en ontwikkeling is natuurlijk iets waar we de kinderen in stimuleren maar dat willen we ook heel graag voor onze eigen medewerkers en de organisatie.”

Over DAK Kindercentra

Kinderopvang DAK kindercentra biedt al meer dan 100 jaar professionele kinderopvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar in Den Haag, Voorburg en Rijswijk. In totaal heeft de opvangorganisatie 60 locaties (kinderopvang, peuteropvang, BSO en het servicekantoor).

Het verhaal van de andere kant

Benieuwd naar de ervaring van Kailash die via LaRock Werkt aan het werk ging als Unit manager bij Stichting DAK Kindercentra? Lees hier zijn verhaal!

 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief