Interview met een kandidaat | Kailash werd Unit manager

Zonder hoge verwachtingen gaat Kailash via LaRock Werkt op gesprek voor de rol van Unit Manager bij DAK Kindercentra. Het blijkt een match en nu zorgt hij met zijn frisse ideeën als 25-jarige voor een beetje reuring op de werkvloer. Zijn team is blij met hem en hij heeft het zelf ook goed naar z’n zin. Het bevalt hem zelfs zo goed dat hij hier tot aan zijn pensioen wil blijven werken!

Waarom een nieuwe stap?

“Didi benaderde mij via Indeed. Ik stond open voor een nieuwe uitdaging, dus ik ben met haar in gesprek gegaan. Dat was een heel leuk gesprek: heel open, heel fijn. Ze heeft me voorgesteld en ik dacht we kijken wel. Eerlijk gezegd had ik er geen hoge verwachtingen van. Tijdens mijn eerste gesprek bij DAK Kindercentra voelde ik een match. Daar was ik heel enthousiast over. Maar bij het tweede gesprek dacht ik, nee dit wordt hem misschien toch niet. En toen werd ik gebeld: je bent het geworden! Ik was niet echt op zoek naar een nieuwe baan, maar het is toevallig op m’n pad gekomen en daar ben ik achteraf heel blij mee

 

“Bij Didi voelde ik mij geen nummer. Dat vind ik belangrijk, zij ziet je echt als persoon.”
– Kailash, vond zijn baan als Unit manager bij DAK kindercentra via LaRock Werkt

Hoe heb je het proces ervaren vanaf het eerste contact tot start?

Heel fijn! Didi houdt je heel erg goed op de hoogte. Ik kon haar appen of bellen als dat nodig was. Ik ben ook benaderd door een ander bureau, maar bij Didi voelde ik mij geen nummer. Dat vind ik belangrijk, zij ziet je echt als persoon. En met Kerst kreeg ik bijvoorbeeld nog een kaartje, dat is gewoon het persoonlijke.

“Ik hoop hier te blijven tot mijn pensioen!”
– Kailash, Unit manager bij DAK Kindercentra

Hoe bevalt het werken in de praktijk?

Het is wel een wat oudere team. Ik denk dat ze het eerst wel een beetje moeilijk vonden dat er iemand van 25 jaar opeens het team komt versterken. Zelf breng ik een beetje roering in de tent. Ik denk wel dat ze daar van houden. De organisatie is groeiend. De wil is er en er worden stapjes gemaakt. En ze luisteren ook wel echt naar wat ik wil. Ik hoop hier te blijven tot mijn pensioen!

Wat doe je in grote lijnen?

De teamspirit op peil houden maar ook wat administratieve taken, verzuimgesprekken, ik ben bezig met diverse casussen, oudergesprekken, regio-overleggen, maar het voornaamste wat ik doe in mijn werk en wat ik het belangrijkste vind, is zorgen dat we groeien met het team.

Hoe kijk je naar de toekomst; wat zijn jouw doelen?

Mijn doel voor nu is om lekker door te groeien met het team, want zij hebben echt vertrouwen in mij. En ze willen ook niet dat ik weg ga. Ik wil hier wel m’n pensioen afmaken. En verder natuurlijk zorgen dat de kinderen een leuke dag hebben!

Wat heeft jou positief verrast?

De manier waarop ik werd ontvangen bij DAK zelf en het team. Het team had al een aantal managers gehad en ze hadden eerst wel zoiets van, weer iemand anders, maar ze hebben me echt met open armen ontvangen. Ze hebben vertrouwen in me en dat is heel fijn!”

Over DAK Kindercentra

Kinderopvang DAK kindercentra biedt al meer dan 100 jaar professionele kinderopvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar in Den Haag, Voorburg en Rijswijk. In totaal heeft de opvangorganisatie 60 locaties (kinderopvang, peuteropvang, BSO en het servicekantoor).

Het verhaal van de andere kant

Benieuwd naar de ervaring van Ellen die als HR-manager van DAK Kindercentra LaRock Werkt inschakelde als samenwerkingspartner? Lees hier haar verhaal!

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief