ONS PROCES

Wij zijn een jonge en gedreven organisatie en werven kandidaten op MBO-, HBO-, en WO-niveau voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Van Financieel tot Techniek en van Sales tot Logistiek. Wij richten ons met name op bemiddeling in vaste functies. Dit doen wij onder andere door het gehele werving- en selectieproces van u uit handen nemen. Lees hieronder meer over hoe zo’n proces er uit kan zien.

LaRock Werkt | Steengoed in arbeidsbemiddeling!

STAP 1 | EERSTE KLANTCONTACT

Nadat u ons heeft benaderd om te helpen bij het invullen van een vacature maken wij het liefst eerst een afspraak om persoonlijk met elkaar kennis te maken. 

STAP 2 | KENNISMAKINGSGESPREK

Tijdens het kennismakingsgesprek leggen wij onze werkwijze uit en proberen we een indruk te krijgen van de bedrijfscultuur. Dit laatste vinden wij heel belangrijk. Een kandidaat moet volgens ons niet alleen inhoudelijk passen maar ook qua persoonlijkheid een goede match zijn. 

We gebruiken het gesprek verder om te inventariseren waar de wensen liggen, welke compenties belangrijk zijn en welke van onze diensten het beste aansluit op de situatie. Zo weten we precies naar welk type kandidaat we op zoek moeten gaan..

STAP 3 | WERVING & SELECTIE

Wij gaan gelijk aan de slag en gaan op zoek naar kandidaten die goed aansluiten bij de vacature en de bedrijfscultuur. We plaatsen een vacature op onze eigen website, maken gebruik van vacaturesites als Monsterboard en Indeed en zoeken in onze database met ingeschreven kandidaten. Ook maken we veel gebruik van social media zoals LinkedIn en Facebook. 

STAP 4 | INTAKE KANDIDATEN

We maken een selectie aan de hand van binnengekomen sollicitaties. De kandidaten die op CV goed aansluiten bij het gevraagde profiel nodigen wij altijd uit voor een persoonlijk gesprek op ons kantoor. In dit gesprek willen wij de kandidaat beter leren kennen. Met wie hebben we te maken, welke competenties heeft een kandidaat en waar liggen zijn interesses. Tijdens het gesprek letten we goed op of iemand ook qua persoonlijkheid een match is.
We controleren tijdens en na het gesprek ook diploma’s en referenties van eerdere werkgevers. Na het intakegesprek beoordelen wij of de kandidaat past bij de functie en het bedrijf.

STAP 5 | VOORSTELLEN VAN KANDIDATEN

Na de uitgebreide voorselectie stellen wij de beste passende kandidaten aan u voor. Dit doen wij door u het CV en een profielschets met hierin onze bevindingen van de kandidaat te sturen.
Hierna stemmen we af of u de voorsgestelde kandidaten ook passend vindt.

STAP 7 | BEGELEIDING PROCEDURE

Als de kandidaat geschikt wordt bevonden stroomlijnen wij de verdere procedure. Wij stemmen data en tijden af voor de gesprekken met uw bedrijf.  

STAP 8 | EERSTE EN TWEEDE GESPREKSRONDE

De door u geselecteerde kandidaten komen bij u op een eerste gesprek. Wij bereiden de kandidaten goed voor op het eerste gesprek. Indien gewenst gaan wij mee tijdens het eerste gesprek. Na het eerste gesprek met de kandidaat bespreken we onze wederzijdse bevindingen. Wij brengen de kandidaat hiervan op de hoogte.

De beste kandidaat komt bij u op tweede gesprek. Tijdens dit gesprek kunt u meer vertellen over de functie en de arbeidsvoorwaarden met de kandidaat bespreken. Blijkt na dit gesprek dat er nog steeds sprake is van een goede match dan doet u via ons een voorstel aan de kandidaat.

STAP 9 | OVEREENKOMST MET DE KANDIDAAT

We evalueren met u de gesprekken en hebben contact met de kandidaat om uw voorstel door te nemen. Hierna begeleiden we indien gewenst eventuele salarisonderhandelingen. We vinden het belangrijk om verwachtingen omtrent arbeidsvoorwaarden met u en de kandidaat goed af te stemmen. Indien u dat wenst kunnen wij u hierbij inhoudelijk adviseren.   

STAP 10 | EVALUATIE EN CONTACT

Wij vinden het belangrijk dat alle partijen tevreden zijn. Is het traject naar wens verlopen of waren en zaken die we beter anders hadden kunnen doen? Wij horen het graag.
Na de plaatsing houden we contact met u en de kandidaat. We komen langs om een stuk taart te brengen en om onze kandidaat in levende lijve bij u aan het werk te zien.