ONZE VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder lees je onze antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen of krijg je geen goed antwoord op je vraag neem dan contact met ons op.

Leuk dat we je mogen helpen in jouw zoektocht naar een nieuwe baan! We gaan er alles aan doen om een functie te vinden bij een organisatie die helemaal bij jou past. Als je je inschrijft via deze link gaan we voor jou aan de slag!

Nu is het tijd om te kijken of we een match zien met de vacatures die we beschikbaar hebben. Gevonden? Dan nemen we contact met je op om de functie met je te bespreken. Ben je enthousiast? Tijd om je voor te stellen bij de opdrachtgever. Als zij ook potentie zien, wordt er een kennismakingsgesprek ingepland.
Nee, voor jou als werkzoekende zitten er geen kosten verbonden aan een intakegesprek.
Ook wanneer je via LaRock Werkt een baan vindt, zitten daar voor jou geen kosten aan verbonden.
Heb je via een andere weg een baan gevonden? Gefeliciteerd! We zijn vooral heel erg blij als je een baan hebt gevonden die helemaal bij jou past. Als je uiteindelijk via een andere weg een baan vindt, brengen wij geen kosten in rekening. Ook niet als wij al veel tijd in jouw zoektocht gestoken hebben.
Laten we voorop stellen: er zitten voor jou geen nadelen aan wanneer je via ons aan het werk staat. Sterker nog als je aan de slag gaat op basis van werving- en selectie treed je direct in dienst bij jouw nieuwe werkgever. Wij stappen er na het tekenen van het contract tussenuit. Als jouw werkgever kiest voor detachering zal je eerst 1300 uur via een payroll organisatie werken waarna je in dienst treed bij jouw werkgever.
Een sollicitatiegesprek vraagt om een goede voorbereiding. We helpen jou daar natuurlijk graag een handje bij. Je leest in ons blog ‘sollicitatietips’ de belangrijkste tips. Succes! Mocht je nog vragen hebben die niet beantwoord worden, neem gerust contact met ons op.
Wat voor soort contract je krijgt is helemaal afhankelijk van de wens van de werkgever. Deze kiest voor werving- en selectie of detachering of bij uitzondering voor uitzenden.
Zeker niet! Je krijgt altijd hetzelfde salaris aangeboden als wanneer je zelf direct bij de een opdrachtgever solliciteert.


Aan het werk op uitzendbasis

Voor al onze uitzendkrachten zijn vakantie, feestdagen en kort verzuim geregeld in de CAO voor uitzendkrachten.
Als uitzendkracht bouw je vakantiedagen op over uren die je hebt gewerkt. Bij een volledig gewerkte maand heb je recht op 16 2/3e uur vakantie. Als je parttime werkt dan heb je recht op een evenredig deel daarvan. 

Je opbouwde saldo vakantiedagen wordt onderaan op je loonstrook weergegeven als opgebouwde reservering in salaris. De reservering wordt gesplitst in wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen. 

Je vakantiesaldo kun je altijd nakijken op je laatste loonstrook of in jouw persoonlijke omgeving in de online portal van Goodweek.

Heb je nog niet voldoende saldo opgebouwd maar wil je wel met vakantie dan krijg je niet alle opgenomen uren doorbetaald.

Als je bij ons uit dienst gaat  betalen we de opgebouwde reservering automatisch aan jouw uit zodra je contract is beëindigd. 

Ja, als uitzendkracht heb je ook recht op vakantietoeslag. Vakantietoeslag, ook bekend als 8% vakantiegeld, is wettelijk verplicht en wordt jaarlijks berekend over je bruto jaarsalaris. Dit bedrag wordt in de maand juni uitbetaald.
Als je eerder uit dienst gaat betalen wij de eventueel nog openstaande reservering voor vakantietoeslag aan jou uit.

Vanaf de eerste werkdag start je direct met opbouwen van jouw pensioen bij StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten).

Meer informatie over je pensioenopbouw kun je vinden op de website www.stippensioen.nl. 

Je salaris wordt berekend aan de hand van de gewerkte uren die je wekelijks invult op een declaratie in jouw online omgeving in de portal van Goodweek. 
Zodra jij je uren hebt ingevuld en ingediend worden de uren door jou leidinggevende goedgekeurd. 

Aan de hand van de door jou opgegeven voorkeur zal het salaris vervolgens wekelijk, 4-wekelijks of maandelijks worden uitbetaald.

Op de dinsdag en donderdag heeft Goodweek een betalingsronde. Belangrijk is om jouw gewerkte uren voor die dagen ingevuld te hebben, zodat die kunnen worden meegenomen in de betalingsronde. 

Bij ziekte heb je recht op ziekengeld. Meld je bij ziekte daarom zo snel mogelijk ziek bij je leidinggevende en bij ons. Doe dit bij je vaste contactpersoon, via ons telefoonnummer 085 06 02 371 of via info@larockwerkt.nl

Houdt je verder aan de regels die je terug kunt vinden in het door jou goedgekeurde Ziekteverzuimregelement van Goodweek. Je kunt dit document terugvinden in jouw persoonlijke omgeving in de online portal van Goodweek.

Wachtdag
Volgens de ABU cao heb je 1 wachtdag waarover geen ziekengeld wordt betaald. Na ontvangst van jouw ziekmelding zal Goodweek wekelijks het ziekengeld aan je overmaken. Tijdens jouw dienstverband is jouw ziekengeld gebaseerd op het gemiddelde dagloon, op basis van de laatste 13 gewerkte weken.

Wees op tijd
Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd doorgeven van je ziekmelding. Let op! Bij het niet tijdig doorgeven van je ziekmelding vervalt het recht op uitbetaling van het ziekengeld.

Hersteld?
Ben je weer hersteld en ga je aan het werk? Geef dit dan ook weer tijdig aan ons door. 

Afhankelijk van of de dag waarop de feestdag valt voor jou een vaste werkdag is krijg je de feestdag automatisch doorbetaald. 
De algemeen erkende feestdagen in de CAO voor uitzendkrachten zijn::

  • Nieuwjaarsdag
  • Tweede Paasdag
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede Pinksterdag
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsdag in lustrumjaren (1 keer in de 5 jaar)
  • Eerste en Tweede Kerstdag

> Je krijgt de feestdag toegekend als je in een periode van 13 weken voorafgaand aan de feestdag minimaal zeven keer op de betreffende dag in de week had gewerkt.
> Je krijgt de feestdag ook toegekend als je nog geen 13 weken hebt gewerkt maar wel meer dan de helft van het aantal gewerkte weken op de betreffende dag in de week had gewerkt.

Is het bedrijf waar je werkt gesloten op een niet erkende feestdag? De dag wordt dan niet doorbetaald. Je kunt bij een toereikend saldo wel gebruik maken van je opgebouwde reservering vakantiedagen. 


Over het contract

Voor het aanmaken van de contracten, de registratie van de door jou gewerkte uren, de uitbetaling van je salaris en de opbouw van je pensioen werken we samen met backofficepartner Goodweek.

Om dit alles goed te kunnen regelen wordt voordat je van start gaat, voor jou een persoonlijk account aangemaakt in Goodweek. Om je account te activeren krijg je uitnodigingsllink toegestuurd. 

Helemaal onder aan het contract