Waarom een kantoorhond een goed idee is

Je komt aan op kantoor en merkt dat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Niet de lekkerste start van een werkdag. Maar wanneer je de deur opent en het kantoor binnenloopt, komt jullie kantoorhond kwispelend op je afgelopen. En weg is je ochtendhumeur!

Uit onderzoek blijkt dat een hond een positieve invloed heeft op zowel de sfeer op de werkvloer als op de gezondheid van medewerkers. Het zorgt namelijk voor een verlaging van het stressniveau, een hond brengt gezelligheid en je komt door de trouwe viervoeter meer buiten. Kortom, alleen maar goede redenen om je hond mee te nemen naar werk.

1. Geen stress

Wist je dat bij het contact tussen mens en hond het niveau van het gelukshormoon oxytocine stijgt? Daarbij zakt de bloeddruk en het niveau van het stresshormoon cortisol neemt af. Loop je even vast of ben je gefrustreerd? De hond aaien of even stoeien is dus een hele gezonde manier van afleiding.

2. Gezelligheid op de werkvloer

Wanneer iedereen minder of geen stress ervaart, heerst er natuurlijk al een betere werksfeer.

Die zielige blik is zo schattig dat je smelt en wanneer hij voor je staat met een speeltje kan je het natuurlijk niet laten om even te dollen.

3. Buitenlucht

Een ommetje maken als je je even niet kan concentreren of tijdens de lunch met collega’s. De hond moet toch een paar keer per dag uit, dus neem hem of haar gezellig mee tijdens het halen van een frisse neus.

Het uitlaten van de hond is ook gelijk een mooi moment om eens te kletsen met een collega die je niet zo vaak spreekt omdat hij bijvoorbeeld op een andere afdeling werkt.

De kantoorhond van LaRock Werkt

Een aantal maanden geleden nam onze collega Rowan haar labrador Jette een dagje mee naar kantoor. Dat bleek zo gezellig dat ze nu vaker mee gaat. Ook wij merken voor hoeveel gezelligheid een hond op kantoor zorgt. Tussen de middag lopen we lekker een rondje in de buurt of langs de Braassem. Ook wordt Jette tot nu toe door alle kandidaten die bij ons langskomen enthousiast ontvangen.

De nadelen van een kantoorhond

Blaffen, een ongelukje en een allergische collega of klant kunnen redenen zijn waarom het hebben van een kantoorhond voor jullie helaas geen succes blijkt. Check daarom altijd eerste of iedereen staat te springen om de komst van jullie nieuwe, harige collega.  

Is er bij jou op je werk een kantoorhond?

Meet Jette

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en wil je onze kantoorhond Jette wel eens in levenden lijve ontmoeten, plan dan vrijblijvend een intakegesprek in met één van onze arbeidsbemiddelaars via onderstaande link:
https://larockwerkt.nl/inschrijven/

 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief