Out of office: zo kom je helemaal los van je werk tijdens een vakantie

De vakantie komt er voor veel van ons aan en dat betekent: ontspannen! Om zo snel en goed mogelijk van je werk los te komen, geven wij jou een paar tips waardoor je straks optimaal van jouw vakantie kan genieten.

  1. Maak je vakantie kenbaar

Het begint allemaal al voor jouw vakantie daadwerkelijk start. Om straks tijdens jouw vakantie geen zorgen te hebben over alle lopende zaken op werk, is het fijn om van te voren al wat over te dragen. Daarnaast stel je natuurlijk een out of office in. Mensen weten dan dat ze even moeten wachten tot je terug bent of dat ze met dringende vragen bij jouw collega terecht kunnen.

  1. Maak een to do lijstje voor na de vakantie

Het is altijd fijn om je hoofd leeg te maken. Hier is een vakantie ook juist voor bedoeld. Maar het is ook goed om daar vóór je vakantie al mee te beginnen. Wanneer je dingen opschrijft, maak je je hoofd leeg. Dus spoken er allerlei plannen, ideeën en to-do’s door je hoofd die je na de vakantie moet of wil doen? Schrijf ze op en pak ze er na je vakantie pas weer bij. Zo kan je ze loslaten en er op vertrouwen dat je ze niet vergeet. Fijn idee toch?

  1. Verwijder de mail op je telefoon

Je neemt je voor om je mail gewoon niet te openen. Maar dit blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Je ziet dat er een paar mailtjes binnenkomen en wilt toch ‘even’ kijken wat er gezegd wordt. Daarom geeft het rust als je je mail tijdelijk van je telefoon verwijderd. Heb je een aparte werktelefoon? Laat deze dan vooral lekker thuis! Vind je dit lastig? Geef je privénummer aan een collega en benadruk dat deze alleen gebruikt mag worden in nood.

  1. Laat je laptop thuis

Net als je telefoon is het goed om je laptop thuis te laten. Ook hierop staat waarschijnlijk je mail geïnstalleerd en daar moet je nu net niet mee bezig willen zijn tijdens de vakantie. Dus berg die laptop goed op en pak hem er na de vakantie pas weer bij. Je zal merken hoeveel rust dit geeft. Iedereen kan echt wel even zonder je.

  1. Vertrouw op je collega’s

En daarover gesproken: vertrouw er op dat jouw collega’s de boel echt wel rocken zonder jou. Met een goede overdracht worden de belangrijkste taken ook tijdens jouw vakantie opgepakt en hoef je niet bang te zijn dat alles in de soep loopt.

  1. Geniet van ieder moment!

Dus laat alles los, maak je vooral druk om welke strandjes je wilt bezoeken en hoe laat je dat gezellige restaurantje reserveert. Pas dan is het echt vakantie en kom je even goed tot rust. Daarna kan je weer met frisse energie aan de slag!

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief