Werving & selectie: zelf doen of uitbesteden?

Door schaarste in de arbeidsmarkt is het voor bedrijven vaak moelijk om vacatures te vervullen. Het is een echte kandidatenmarkt en het vinden van goed personeel is niet makkelijk. Laat staan goed personeel, mensen die écht bij jouw organisatie passen. Het is met meer vacatures dan werkzoekenden in deze tijd zelfs moeilijker dan ooit. Tel daarbij op dat het werven van personeel meer tijd kost dan je misschien denkt en dat je niet altijd de juiste tools bezit.

Ben jij benieuwd wat voor voordelen het jou oplevert om het proces van werving en selectie uit te besteden? We bespreken in dit blog de vier grootste voordelen.
Besteed jij het al uit? Mooi, maar stop nu niet gelijk met lezen. Wellicht geeft dit blog jou nieuwe inzichten. Je hebt immers zeeën van tijd over…


Specialisme

Arbeidsbemiddeling: bij LaRock Werkt zijn we er dag in dag uit mee bezig. Het is ons specialisme. Ons team heeft bij elkaar jaren ervaring in het vak en heeft in die tijd al heel veel mensen gezien en gesproken. Dit zorgt voor een grote voorsprong en maakt dat wij goed kunnen inschatten of iemand bij een organisatie past en of diegene er ook blij van wordt. Niet onbelangrijk, sterker nog: het is de basis voor een goede match.

Ontzorgen

Tijd, veel tijd moet je uittrekken voor het vinden van een nieuwe collega. Een vacaturetekst schrijven, de vacature plaatsen op diverse jobboards, kandidaten benaderen, sollicitatiebrieven lezen en beantwoorden, de juiste personen selecteren, eerste en tweede gesprekken voeren, onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden, een contractvoorstel doen en alle administratieve handelingen zoals het opstellen van een contract. Eigenlijk best veel hè?
Dus stel nu dat iemand anders dit voor jou doet. Dat scheelt jou een hoop tijd en energie die je ondertussen weer in andere zaken kunt steken.

Een frisse wind

Wanneer je zelf nieuwe medewerkers werft, loop je op een gegeven moment tegen een probleem aan: je blijft in dezelfde vijver vissen. Je gebruikt steeds dezelfde tools en komt daarbij keer op keer dezelfde werkzoekenden tegen. Op dat moment ben je toe aan een frisse wind. Maar gebrek aan tijd kan een reden zijn waarom die er niet komt. Juist dit is ook een reden om de hulp van een arbeidsbemiddelingsbureau in te schakelen.

No cure no pay

Een reden om juist géén arbeidsbemiddelaar in te schakelen is vanwege de kosten. Want wanneer je het zelf doet, bespaar je kosten. Het is tenslotte zonde om een bureau te betalen als zij uiteindelijk niet de juiste kandidaat aandragen. Toch is dit geen goede reden om alles in eigen beheer te houden. Er zijn namelijk bureaus, waaronder ook LaRock Werkt, die op basis van no cure no pay werken. Op die manier wordt het hele recruitment-proces uit handen genomen maar betaal je pas als er daadwerkelijk een match is gevonden! Ideaal toch?

Wij staan voor jou klaar!

Overweeg je na het lezen van dit blog om de werving & selectie van personeel uit te besteden? Wij helpen je graag! In een vrijblijvend gesprek luisteren we naar jouw wensen. Vervolgens zullen we kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Ben je na het gesprek enthousiast, dan gaan wij voor je aan de slag. Geen tijd te verliezen: bel of mail Didi en we gaan op zoek naar een mooie match!

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief