Van intakegesprek naar samenwerking

In het najaar van 2020 schrijft Mariëlle zich bij LaRock Werkt in als kandidaat. Niet lang daarna vindt zij een nieuwe uitdaging als recruitment coördinator bij Tacx waar zij helemaal op haar plek zit. Hier is zij verantwoordelijk voor het coördineren en werven van nieuw personeel en het opstellen van advertenties en plaatsen daarvan op diverse media. Ondanks dat zij hier niet via ons terechtkomt, betekent het niet het einde van onze samenwerking. Sterker nog, ze vindt de ervaring die zij als kandidaat met LaRock Werkt heeft zó prettig, dat zij ons vanuit haar nieuwe rol inschakelt. Van kandidaat naar opdrachtgever en van intakegesprek naar een fijne samenwerking. Nu, anderhalf jaar later praten we met Mariëlle over haar ervaring met ons vanuit de twee verschillende rollen.

“Toen ik twee jaar geleden op zoek was naar een nieuwe baan, ben ik gaan speuren. Via Google ben ik bij LaRock Werkt terechtgekomen. Angela heeft contact met mij opgenomen en we hebben vervolgens tijdens een intakegesprek mijn profiel doorgenomen. Dat gesprek was voor mij zó prettig, dat toen ik in mijn rol bij Tacx kwam, ik weer contact heb gelegd. Ik dacht ik ga eens kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. En dat heeft heel positief uitgepakt. Dat komt voornamelijk omdat ik jullie heb onthouden vanwege de fijne ervaring, ook al heeft het mij toen niet direct iets opgeleverd. Met elkaar kun je dan toch kijken, kunnen we nu wel iets voor elkaar betekenen.”

Voortzetting van de samenwerking

“Ik vond het gesprek heel prettig, maar ik voelde ook gelijk dat jullie de juiste expertise hebben. Soms is het een kwestie van aanvoelen of er een leuke klik is en dan komt die gunfactor er vervolgens gewoon bij. Jullie hebben én de juiste doelgroep, de juiste expertise en  jullie zijn professioneel. Daarnaast hoopte ik dat jullie dezelfde insteek zouden hebben in hoe je met mensen omgaat. En dat bleek ook zo te zijn. Dat wist ik ook al uit mijn gesprek als kandidaat met Angela.”

De overeenkomsten

 

“Of ik overeenkomsten zie tussen mijn rol als kandidaat en opdrachtgever? Zeker! Dat jullie doortastend zijn dat viel mij gelijk al op. Warm, kijkend naar de persoonlijkheid van iemand. Daarbij denken jullie out of the box. Dus niet alleen maar matchen op cv, maar ook bredere kijken hoe je iemand verder kan helpen. Dat is ook gebleken naar aanleiding van de mensen die bij ons geplaatst zijn. Soms moet je kijken of iemand kan groeien en of iemand op een andere manier bij het bedrijf zou passen. Niet alleen maar cv’tje schuiven. Dat is voor mij ook heel belangrijk. Dat je écht kijkt wie zit er nu achter die werkzoekende of de opdrachtgever. Dat heb ik zelf ook hier bij Tacx meegemaakt. Ik had niet de ervaring met het publiceren van dingen maar als je steeds meer in die materie zit, krijg je ook de ruimte om te groeien. Daar staat LaRock Werkt volgens mij ook voor, de ruimte om te groeien. Natuurlijk moet je aan sommige eisen voldoen, maar soms moet je iemand ook een kans geven.

Daarnaast zijn jullie professioneel, ik heb altijd leuk contact met wie dan ook van LaRock Werkt. Je hebt niet het gevoel: ik ben de opdrachtgever en jij bent degene die voor mij wat moet doen, nee je werkt samen. En dat vind ik altijd heel erg belangrijk in een samenwerking, dat je het samen doet.”

Niet verrast door de service

“Eigenlijk was ik niet verrast door de service omdat ik al had verwacht dat jullie zo zouden werken. Maar dat was gewoon puur gevoelsmatig. Waar ik wel heel blij van werd, was het snelle schakelen. Ik vind het heel prettig wanneer een kandidaat wordt voorgesteld, om dan zo snel mogelijk tot een resultaat te komen. En ik merk dat dat vanuit jullie kant ook zo is. Samen zo snel mogelijk door het proces gaan om de kandidaat niet te verliezen. Want dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. De markt trekt op dit moment zo aan, dat de kans groot is dat je iemand niet lang vasthoudt. Gelukkig werkt Tacx daar ook goed aan mee door te zeggen: jij wil iemand spreken? Dan zorgen wij dat je de ruimte krijg om jou agenda vrij te maken en diegene te spreken.”

Professioneel, doortastend en warm

“Als ik LaRock Werkt zou moeten omschrijven in drie woorden zou ik zeggen: professioneel, doortastend en warm. Warm, want het voelt bij jullie allemaal heel persoonlijk. Jullie zijn aan de ene kant professioneel door de juiste match te vinden en goed en snel te schakelen maar voelen ons ook goed aan. En aanvoelen van wat je opdrachtgever zijn wensen zijn, is heel belangrijk om de juiste match te maken. Wat mij ook opviel vanaf het begin is dat jullie het bedrijf van jullie opdrachtgever écht willen leren kennen: wie zijn jullie, wat doen jullie precies. En dat gevoel brengen jullie vervolgens goed over naar de kandidaat. Dat is belangrijk om ons te presenteren. Dat kan niet als jullie niet weten waar we het over hebben. Angela is in het begin ook bij ons geweest. Ze wilde de fabriek zien. Dat, het gevoel van ‘waar zet ik mensen neer’. Dat heeft toch weer met het professionele te maken, maar ook met betrokkenheid.

Jullie zijn niet het standaard arbeidsbemiddelingsbureau. Samenwerken met LaRock Werkt is alles behalve alleen een cv’tje schuiven en dat maakt het samenwerken zo leuk.”

Ook het Werving & Selectie proces uitbesteden aan LaRock Werkt?

Wij helpen je graag! In een vrijblijvend gesprek luisteren we naar jouw wensen en bespreken we hoe LaRock Werkt jouw bedrijf kan helpen bij het vinden van de juiste kandidaat voor de vacature.
Bel of mail Didi en we gaan op zoek naar een mooie match!

 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief