Personeel werven in de zomerperiode? Goed idee!

Is de zomer wel een goede periode om personeel te werven? Het is niet gek als je denkt dat de zomer hier niet de beste periode voor is. Veel mensen zijn vrij en gaan met vakantie, dat klopt. Maar dit biedt juist mogelijkheden om die nieuwe collega te vinden! In dit blog geven we jou 4 redenen waarom je de zomermaanden juist wél zou moeten benutten voor werving en selectie.


Afwezigheid van de concurrent

Niet alleen veel werknemers zijn in de zomerperiode veel vrij, ook jouw concurrenten. Juist daar ligt een kans: waar de concurrent minder zichtbaar is in tijden van vakantie, kan jij die ruimte pakken om meer op te vallen. Dat werknemers vakantie hebben wil niet zeggen dat ze offline zijn. Ze hebben deze periode juist meer tijd om eens rond te kijken. En kijk eens aan: daar kom jij in beeld!

Vakantieperiode

Wanneer mensen vakantie hebben, nemen ze vaak ook de tijd hebben om na te denken: ben ik nog steeds gelukkig in mijn werk of wil ik iets anders en wat zou ik dan willen? Op dit moment kunnen ze juist openstaan voor die toffe vacature bij jouw organisatie. Ze zijn in een periode van vakantie of veel vrije dagen goed bereikbaar en kunnen dan vaak snel schakelen.

Young professionals

 

De start van de zomer betekent voor alle laatstejaarsstudenten afstuderen en (hopelijk) een diploma in ontvangst nemen. Net klaar en met een frisse kijk in de startblokken voor een vliegende start van hun carrière. Hoewel de meesten waarschijnlijk de maanden juli en augustus nog even gebruiken voor een welverdiende vakantie, staan ze te trappelen om in het najaar aan de slag te gaan. Daarom is het goed om tijdig met deze groep in contact te komen.

Hulp van experts?

Wij begrijpen heel goed dat het vinden van het juiste personeel in de huidige markt lastig kan zijn. Denk daarom ook eens aan onze hulp! Bel met ons op 085 06 02 371 of mail naar info@larockwerkt.nl.

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief