Switch!

4 onmiskenbare signalen die jou vertellen dat het tijd is voor een nieuwe baan.

 Je besteedt er een (groot) deel van de week aan: je werk. Des te belangrijker dat je hier met veel plezier naartoe gaat. Merk je dat het niveau van jouw werkplezier daalt en ben je niet meer zo happy? Tijd om eens na te gaan of je nog wel op de juiste plek zit. Natuurlijk hoef je er niet direct na een mindere dag op los te solliciteren. We hebben allemaal wel eens een off day. Maar als je structureel tegenzin ervaart, is het slim om de plussen en minnen eens naast elkaar te zetten.

Tijd voor een nieuwe baan

Is het daadwerkelijk tijd om van baan te veranderen? Die vraag kunnen wij niet voor jou beantwoorden. Jij bent degene die deze keuze moet maken. We kunnen je wel helpen. Herken je één of meerdere van de onderstaande situaties? Dan is het niet gek om bovenstaande vraag met ‘ja’ te beantwoorden.

Verschil in visie

 

Wanneer je ergens gaat werken, kies je niet alleen voor de functie maar ook voor het bedrijf. Je wilt ergens aan de slag omdat je je verbonden voelt met het doel van de organisatie of de manier waarop ze werken. Wanneer er in de loop van de tijd iets veranderd binnen het bedrijf of binnen jouw eigen leven, kan het zijn dat jullie uit elkaar groeien. Dit kan een reden zijn om op zoek te gaan naar een andere werkgever waar je de verbondenheid weer terugvindt.

Energie

Is jouw motivatie weg en kan je geen energie meer opbrengen? Zeker wanneer je ergens langere tijd hebt gewerkt en het bedrijf zelf niet innovatief is, kan dit opspelen. Het is niet gek dat je op dat moment toe bent aan een frisse wind. Een andere werkomgeving, nieuwe collega’s, een andere branche en misschien ook wel een nieuwe functie. Allemaal factoren die jouw carrière weer een boost kunnen geven.

Carrière perspectief

Waar de één precies weet welke richting hij op wilt, heeft de ander dat helemaal nog niet scherp. Wanneer je een stip op de horizon hebt, kan je daar rekening mee houden bij het solliciteren. In dat geval kan je steeds hogerop binnen dezelfde organisatie. Wanneer je gaandeweg pas ontdekt waar je naartoe wilt, kan het zijn dat je ‘vastloopt’. Om weer een stap in jouw carrière te maken, zal je een andere werkgever moet zoeken om jezelf verder te ontwikkelen in de richting van jouw wensen.

Blijven zitten waar je zit

Naast duidelijke redenen waarom je wel toe bent aan een nieuwe baan, zijn er ook situaties waarin je gewoon lekker op je plek kunt blijven zitten. In de onderstaande situaties is het volgens ons goed om eerst twee keer na te denken voordat je een move maakt.

Mooi verhaal

Druk vanuit jouw omgeving kan je soms het gevoel geven dat je een andere baan moet zoeken. Een hogere functie, een beter salaris; het staat misschien interessante en het is leuk om over jouw interessante baan te vertellen op een feestje. Maar word jij er echt blij van? Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Het is zonde als je spijt krijgt van een overhaaste beslissing.

Geldkwestie

Natuurlijk is het belangrijk dat je de vaste lasten kunt betalen en dat je daarnaast nog leuke dingen kunt doen. Een goed salaris is dan ook zeker prettig. Maar het mag nooit de hoofdreden zijn om voor een andere baan te kiezen. Ga dus altijd eerst na of de functie en de werkomgeving bij je passen en kijk daarna pas naar het salaris.

Staat goed op papier

Waar iemand vroeger jaren bij dezelfde baas in dienst was, is het nu normaal om na enkele jaren weer eens van plek te veranderen. Via diverse organisaties ervaring opbouwen is mooi en het staat goed op je cv. Maar laat je ook in deze situatie niet onder druk zetten. Als jij na jaren nog steeds meer dan tevreden bent met jouw werkplek, blijf dan vooral zitten als dat goed voelt. Ga niet switchen om het switchen.

Ervaringsdeskundige

Onze collega Lars is vorig jaar niet alleen van baan gewisseld. Hij besloot zelfs om een carrièreswitch te maken. Nadat hij jaren in de horeca heeft gewerkt, sloot hij zich vorig jaar aan bij ons team als arbeidsbemiddelaar. Waarom heeft hij voor een switch gekozen, hoe heeft hij de zoektocht aangepakt en hoe kijkt hij nu terug op zijn keuze? Je lees het in ons volgende blog!

Keuze gemaakt!

Heb je besloten om te solliciteren op een nieuwe baan? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag in jouw zoektocht naar een nieuwe baan.

Wil je alvast wat hulp bij het opmaken van jouw cv? Lees dan ook ons blog met tips om indruk te maken met jouw cv.  

 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief