Carrièreswitch: van horecamedewerker naar arbeidsbemiddelaar

Ruim een jaar geleden werd onze collega Lars aan het denken gezet: ‘Is het niet eens tijd om de horeca te verlaten?’ Hij ging op onderzoek uit en had, sneller dan verwacht, een nieuwe baan. Inmiddels versterkt Lars alweer bijna een jaar het team van LaRock Werkt als arbeidsbemiddelaar. Nu kijkt hij terug op het afgelopen jaar en vertelt hoe hij de keuze voor een switch heeft gemaakt, hoe hij het aangepakt heeft en hoe hij er nu op terugkijkt.

Je koos voor een carrièreswitch, waarom?

“Na jarenlang onregelmatige tijden en vooral nachten werken was ik wel toe aan meer stabiliteit en ritme. Tijdens de lockdownperiodes ben ik wat meer om me heen gaan kijken en kwam toen tot de conclusie dat ik iets anders wilde gaan doen.”

Vertel, hoe heb je de zoektocht aangepakt?

 

“Ik heb mij ingeschreven op Monsterboard met de gedachte dat het maanden ging duren tot ik gebeld zou worden. Genoeg tijd om rustig te bedenken welke kant ik op wilde gaan. Dacht ik. Ik had diezelfde week al de eerste gesprekken staan.”

Arbeidsbemiddelaar, hoe ben je tot deze keuze gekomen?

“In de periode dat ik zoekende was naar een nieuwe richting werd ik vaak gebeld door arbeidsbemiddelaars. Door de gesprekken met hen werd ik steeds enthousiaster om datzelfde te gaan doen en op die manier andere mensen te gaan helpen met hun carrière.”

Ben je nu je terugkijkt blij met de keuze?

“Ik heb jarenlang met heel veel plezier in de horeca gewerkt en een hele leuke tijd gehad, maar ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt naar deze nieuwe baan en zie mezelf niet meer zo snel terugkeren achter de bar. Het is leuk om nu een nieuwe start te hebben gemaakt en weer veel te leren en stappen te kunnen maken in een heel ander werkveld.”

Wat is het meest positieve aspect van jouw carrièreswitch?

“Het meest positieve aan de carrièreswitch is dat ik nu een baan heb waarin ik veel kan leren en veel kan doen. Veel mensen kan spreken en zoveel mogelijk mensen kan helpen, maar daarnaast ook een ‘normaal’ ritme heb met avonden en weekenden vrij voor tijd met vrienden en/of familie.”

Welke tip zou je willen geven aan mensen die ook een switch overwegen?

“Ga het gesprek aan om erachter te komen welke richting je op wilt en zet de stap. Je kunt altijd weer terug naar het oude.”

Twijfel jij ook over een carrièreswitch? Mocht je op zoek gaan naar een nieuwe baan schrijf je dan bij ons in. We kijken dan tijdens een intakegesprek uitgebreid naar jouw cv en wensen!  www.larockwerkt.nl

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief