Het verschil tussen werving & selectie en detachering

Het zijn termen waar je al snel mee te maken krijgt wanneer je een arbeidsbemiddelingsbureau inschakelt: werving & selectie en detachering. Waar je bij werving & selectie iemand direct bij jou in dienst neemt, kan je met detachering nog wat aftasten doordat een medewerker in dienst gaat via het arbeidsbemiddelingsbureau. Wat de termen verder inhouden en wanneer je wat kiest vertellen we je in dit blog.  

Hoe werkt werving & selectie

Kies je voor werving & selectie dan wordt de hele zoektocht naar een nieuwe collega voor jou uit handen genomen. Is er een match? Dan komt de medewerker direct bij jullie in dienst. 

Als werkgever wil je een werknemer natuurlijk zo snel mogelijk aan je binden. Het is iedereen allang bekend dat we te maken hebben met krapte op de arbeidsmarkt. Er staan nog steeds veel vacatures open in verhouding tot het aantal werkzoekende. Hierdoor is het als organisatie niet altijd makkelijk om personeel te vinden voor openstaande vacatures.

Daarom is werving & selectie in deze tijd een gewilde contractvorm. Ook wij zien dat bedrijven het afgelopen hier veel meer voor kozen in vergelijking met een jaar geleden.

Bij werving & selectie wordt er pas een fee in rekening gebracht als de kandidaat daadwerkelijk bij jouw bedrijf in dienst treedt en is gestart. Hier lees je meer over het werving & selectieproces bij LaRock Werkt.

Detachering

 

Toch kan detachering ook aantrekkelijk zijn voor jou als werkgever. In tegenstelling tot werving & selectie gaat een medewerker bij detachering niet direct bij jullie in dienst. In plaats daarvan gaat hij eerst in dienst via het arbeidsbemiddelingsbureau/detacheringsbureau. Het contract loopt via het bureau maar de medewerker werkt voor jouw bedrijf.

Mocht je het, om welke reden dan ook, nog een te groot risico vinden om een medewerker direct in dienst te nemen, dan is detachering dus een uitkomst. Je bent hiermee een stuk flexibeler.

Bij deze constructie betaal je alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren en je bepaalt zelf wat de kandidaat per uur verdient. Bovenop het uurloon wordt een toeslag berekent als vergoeding voor vaste kosten en de bemiddeling van het arbeidsbemiddelingsbureau.

Personeel nodig?

Heb jij op dit moment één of meerdere vacatures open staan? En kan je de hulp van een arbeidsbemiddelingsbureau goed gebruiken?  Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken of wij jou kunnen helpen. Bel of mail ons of loop gerust eens binnen: https://larockwerkt.nl/contact/.  

 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief