Succesverhaal 🚀 | Nina & Certos: van HR-assistent naar HR-adviseur


Hoe het begon

“Ik was op zoek naar een baan, toen ik werd benaderd door Angela namens LaRock Werkt voor Certos, in eerste instantie als recruiter. Dat is nu ruim een jaar geleden. Ik was net afgestudeerd aan het opleiding HRM en had al wat recruitment ervaring. Ik had het eerste gesprek met Anne, die toen HR-manager was. Met haar had ik zo’n goed gesprek over onze visie op HR en de toepassing van HR binnen organisaties, dat ik zoiets had van: ja, hier wil ik aan de slag! Daarna heb ik een tweede gesprek gehad met Anne en Enrico, onze operationeel manager. Anne en ik waren al uitgepraat, want alles wat we van elkaar wilde weten wisten we al na het eerste gesprek. Ook Enrico was overtuigd en na het gesprek kreeg ik meteen de hand, met als afsluiter: je hebt de baan! Dat had ik totaal niet verwacht. Daaraan merk je wel dat het een familiebedrijf is: als het goed voelt dan is het gewoon goed. Ze draaien er dan ook niet langer omheen en dat sprak mij wel aan.

“Na het gesprek kreeg ik meteen de hand met als afsluiter: je hebt de baan!”
– Nina

Takenpakket
Ik ben verantwoordelijk voor de HR-administratie en omdat ik als enige uit het HR-team recruitment ervaring heb, ben ik ook verantwoordelijk gemaakt voor het recruitment. Verder ben ik nog aangehaakt op een aantal HR-gerelateerde projecten, bijvoorbeeld het inregelen van Nederlandse lessen voor een aantal van onze medewerkers en het uitzoeken van opleidingstrajecten. Ook komen de adhoc werkzaamheden vaak bij mij terecht. Bijvoorbeeld als er iets snel uitgezocht moet worden. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij het oriënteren op een nieuw HR-systeem om ons werk te automatiseren.

Leermomenten
Ik ben nu ook verantwoordelijk voor het verzuim. Het voeren van gesprekken op dit gebied was voor mij helemaal nieuw. En daar ben ik nog steeds lerende in. Verder zitten wij in de techniek, over de branche zelf heb ik afgelopen jaar ook veel geleerd: als we het over een productielijn hebben, hoe ziet dat eruit? En wat wordt nu gevraagd van een monteur qua diploma’s maar ook qua vaardigheden? Daarvoor ben ik ook een paar keer mee geweest naar opdrachtgevers zodat ik met eigen ogen kon zien hoe het in de praktijk werkt.

Het meest bijzondere, grappige, opvallende moment
Mijn collega Anne en ik hebben een spaarpot. Iedere keer dat we een blunder maken, moeten we er €1,- in doen. Van het geld gaan we samen wat leuks doen. Mijn grootste blunder is denk ik wel de r.s.v.p. mail die ik voor een BBQ heb verstuurd. In plaats van alle adressen in BCC te zetten, heb ik ze in de CC gezet. Ik kon de mail op een manier terughalen maar ik wist niet hoe. Mijn collega dacht het wel te weten. We hebben een paar keer geklikt en daarmee zes keer de mail teruggeroepen. Maar daardoor kregen die mensen ook zes keer de melding met daarbij weer alle adressen. Dus het werd alleen maar erger. Die actie was wel €2,- waard.

Volgende week gaan we lekker samen ontbijten bij Paco Ciao van al het geld die onze blunders hebben opgeleverd.

“Mijn collega Anne en ik hebben een spaarpot. Iedere keer dat we een blunder maken, moeten we er €1,- in doen.”
– Nina

Nieuwe rol: HR-adviseur
In het begin dacht ik dat de titel HR-assistent wel klopte want ik kwam net van school en ik had nog niet zoveel erving. Maar toen ik aan het werk was, merkte ik dat ik eigenlijk al veel wist, vergelijkbaar met mijn collega. Ik vond de term ‘assistent’ daardoor toch niet helemaal passen, ik vond mezelf gewoon HR medewerker. Het afgelopen jaar heb ik de afdeling geregeld alleen moeten draaien met de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Ook geef ik advies op bepaalde vlakken en heb ik een duidelijke visie over wat ik in mijn HR-rol wil bijdragen aan Certos.

In december hebben we altijd een eindejaargesprek, dat had ik goed voor mezelf voorbereid. Tijdens het gesprek heb ik toen aangegeven dat ik de titel HR-adviseur beter vind passen bij de rol die ik nu vervul. Daar waren ze het bij Certos gelukkig mee eens.

Mijn doel
Waar ik graag mee bezig wil zijn, is eigenlijk de complete paraplu van werkgeluk. Van hoe het is geregeld op de werkvloer tot de onboarding en het verzorgen van opleidingen. Maar ook de ontwikkelingen die meekomen met de groei van Certos. Zo komen er steeds meer lagen binnen de organisatie. Daarbij wil ik kijken op welke manier we voor iemand een groeipad uit kunnen zetten.

“Iedereen die ik blij kan maken voor mij is een win. Dat kan het regelen van een opleiding zijn maar ook zorgen dat iemand de juiste werkkleding heeft. Het is heel klein maar dat maakt mijn werk zo leuk.”
– Nina

Meest trots op…
De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt en de zekerheid die ik heb opgebouwd in mijn rol. Iedereen die ik blij kan maken voor mij is een win. Dat kan het regelen van een opleiding zijn maar ook zorgen dat iemand de juiste werkkleding heeft. Het is heel klein maar dat maakt mijn werk zo leuk.

Wat ik nog kwijt wil
Wat ik nog wel leuk vind om te vertellen is dat ik nog steeds contact heb van Angela. Zij heeft mij toen geplaatst vanuit LaRock Werkt en nu hebben we af en toe contact met elkaar vanuit mijn rol bij Certos.”

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief