Interview | It’s a sign 💡

Al bijna een jaar werken we nu samen met LENN, een full service bureau uit Delft gespecialiseerd op het gebied van signtuning. In april 2022 is Jessica hier via ons aan de slag gegaan als planner en deze maand is Stephanie gestart in de rol van projectmanager. In totaal hebben we al drie keer een succesvolle match bij dit toffe bedrijf gerealiseerd waar we samenwerken met Simone. We spraken alle drie de dames over hun beleving van het sollicitatieproces en het moment waarop ze wisten, dit is een goede match! 

Samenwerken met een arbeidsbemiddelingsbureau was helemaal nieuw voor Simone. “In onze branche ging er altijd veel via-via, het was echt ons kent ons. Dat werkte toen. Maar je merkt dat de markt is veranderd. Dus toen mijn collega Job zei ‘Bij mij in Roelofarendsveen hebben we LaRock Werkt, kunnen we die niet vragen?’, dacht ik laten we dat gewoon doen, niet geschoten is altijd mis.”

En dat bleek een goede zet, want de samenwerking bevalt Simone erg goed. “Didi werkt duidelijk en eerlijk. Er worden geen gouden bergen beloofd die ze niet kan waarmaken. Ik dacht we kunnen het in ieder geval proberen. Dat is natuurlijk ook makkelijk omdat het op no cure no pay basis is. En de nuchterheid die wij bij LENN hebben, die herkende ik ook direct aan de kant van LaRock Werkt. Dus dat was een reden dat ik dacht: fijn dan zitten we in ieder geval op één lijn, dan komen we er wel.”

“Dus dat was wel een reden dat ik dacht: fijn dan zitten we in ieder geval op één lijn, dan komen we er wel.”
– Simone, LENN

Het moment waarop Simone met zowel Jessica als Stephanie een klik voelde, kan ze zich nog goed herinneren. “Jessica vertelde tijdens het eerste gesprek hoe ze in de wedstrijd zat en toen dacht ik: ja jij hebt het goede DNA voor bij LENN! Direct na het gesprek waren mijn collega Job en ik heel enthousiast. Vijf minuten na het gesprek hebben we Didi al gebeld en gezegd: we weten niet hoe dit officieel gaat en we kunnen nog wel drie dagen nadenken, maar eigenlijk weten we gewoon al dat we met Jessica door willen. 
Bij Stephanie dacht ik, jij bent best wel pittig, dat hebben we nodig. Op persoonlijk vlak klikte het ook gelijk. Ze had al ervaring als projectmanager maar op een heel ander vlak. Dus daarom was ik in eerste instantie op zakelijk vlak wel even aan het zoeken, kunnen we elkaar daarin vinden. Maar na het tweede gesprek hadden mijn collega’s en ik het idee, zij kan dit!”

“Toen hebben we vijf minuten na het gesprek met Jessica gelijk naar Didi gebeld en gezegd: “We weten niet hoe dit officieel gaat en we kunnen nog wel drie dagen nadenken, maar eigenlijk weten we gewoon al dat we met Jessica door willen.”
– Simone, LENN

“Ik ga bij LENN aan de slag als projectmanager en ik ontzorg de klanten helemaal op het gebied van signing voor evenementen”, vertelt Stephanie een paar dagen voor haar start. “Hoe ik het altijd uitleg is: je hebt een evenement en je hebt daarvoor een hele mooie huisstijl maar je evenement is nog vrij kaal. De klant stuurt dan naar mij wat hij precies aangekleed wilt hebben. En dan zorg ik ervoor dat het evenement er helemaal ready to go uitziet!”

Ondanks een goede eerste indruk, heeft ze wel even getwijfeld over de stap. “Ik vond de sfeer bij LENN heel fijn aanvoelen, heel relaxed. Maar ik vond het wel moeilijk om de stap te zetten. Het was de eerste sollicitatie die ik had lopen. Maar ik had na het gesprek wel door: ik wil inderdaad iets anders gaan doen. Maar ik dacht ook gelijk dit is een eerste kans, moet ik dat wel gelijk doen? Maar het voelde goed aan en ik voelde ook direct een klik met Simone. En toen dacht ik, we gaan het gewoon doen!”

“Eigenlijk dacht ik alleen maar, wauw dit is heel tof!”
– Jessica

Waar Stephanie nog aan de start staat van haar avontuur bij LENN, is Jessica inmiddels alweer een paar maanden onderweg als planner bij het fullservice bureau.
Wanneer de klik met LENN er bij Jessica was? Lachend vertelt ze: “Eigenlijk voelde ik het al bij binnenkomst.” Met een man in de evenementen kende ze het wereldje al redelijk goed. “Ik weet gewoon dat het een hele fijne branche is. Je werkt echt als een team naar iets toe. Toen ik voor het eerst bij LENN via de loods binnenkwam, stond Job me al op te wachten. Het gesprek met hem en Simone voelde helemaal niet als een sollicitatiegesprek. Het was gewoon een fijn informeel gesprek. Ik heb me op geen enkel moment zenuwachtig gevoeld. Eigenlijk dacht ik alleen maar, wauw dit is heel tof!
En na het gesprek, ik was daar net de deur uit, toen belde Didi al: je bent aangenomen! En ik dacht dat kan niet zo snel, haha.”

Naast Jessica en Stephanie is er inmiddels nog een derde collega gestart via LaRock Werkt. Simone heeft dus zeker geen spijt van de stap die ze heeft genomen om LaRock Werkt in te schakelen: “Het niveau van attentheid is echt heel hoog. Van succes met de sollicitatie tot een berichtje op de eerste dag aan de nieuwe collega en ons. Dat betekent wat mij betreft wel dat ze betrokken zijn en weet wat er speelt. Het is echt heel leuk om te zien dat ze zo meeleven. En de communicatie is gewoon fijn, heel open. Dus ik kijk zeker positief terug op de samenwerking.”

Ben jij ook toe aan nieuwe uitdaging en wil jij net als Simone, Jessica en Stephanie het gevoel van de perfecte match ervaren? Neem dan contact met ons op, dan gaan we samen op zoek! www.larockwerkt.nl

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief