Samenwerken zorgt voor meer werkgeluk

Werkgeluk; het is naast een goed salaris de heilige graal van iedereen die werkt of werk zoekt. Zinvol werk, gezellige collega’s, een prettige werkomgeving; het zijn slechts enkele voorbeelden van factoren die bijdragen aan ons werkgeluk. Wanneer één of een combinatie van deze factoren aanwezig is, ga je met meer plezier naar je werk. Dit is niet alleen prettig, we hebben werkgeluk ook echt nodig om een goede balans te houden tussen ons werk en privé. 
Waarschijnlijk zijn de eerder genoemde factoren ook de eerste dingen die in jou op komen als je aan werkgeluk denkt. Maar wist je dat samenwerken hierin ook een hele belangrijke is?

Waarom zorgt samenwerken voor meer werkgeluk?

Misschien ben jij een echte teamplayer of werk je juist liever op je eigen eiland. Toch blijkt dat je door samenwerken veel meer werkgeluk ervaart. Wanneer iedereen binnen een team zijn eigen talent optimaal kan benutten, kom je als medewerker beter tot je recht in je eigen rol. En alle talenten samen vormen uiteindelijk een ijzersterk team. Heb je ergens moeite mee, is het niet helemaal jouw ding, vraag dan de collega’s die hier wel blij van worden. Daar ben je een team voor!

Geven maakt gelukkiger

Doe jij wel eens iets voor een ander? Zomaar? Wanneer je iets voor iemand doet of iets weggeeft, zorgt dat voor een goed gevoel. Sommige mensen vinden dit vanzelfsprekend, bij anderen zit het niet in hun aard. Die willen er iets tegenover hebben staan. Maar als je iets goed doet voor een ander, zal jij je ook gelukkiger voelen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je alleen maar aan het geven bent. Je moet immers ook geld verdienen. Maar onthoud dat wanneer je iets geeft, je er altijd iets voor terugkrijgt. Samen bereik je meer. Uiteindelijk heeft samenwerken dus meerdere voordelen; je bereikt meer en het komt je werkgeluk ten goede! Win-win.

Tekst van de koning en LaRock Werkt

Ook bij LaRock Werkt komen we in aanraking met verschillende samenwerkingen, zowel intern als extern. Deze zomer kwam onze communicatiemedewerker Rowan in contact met Marieke de Koning van tekst van de koning. Rowan: “Ik wilde aan de slag met het schrijven van blogs. Op SEO-gebied kon ik echter nog wel wat tips en tricks gebruiken. Via mijn collega Didi kwam ik in contact met Marieke en we maakten een afspraak voor een kop koffie. Op een vrijdagochtend in juli maakten we kennis onder het genot van die kop koffie en ik legde mijn struggle bij Marieke voor. Enigszins verbaasd was ik toen zij enthousiast reageerde dat zij mij wel wilde helpen. Want de gedachte die gelijk in mij op kwam was: Maar wat kan ik dan terug doen?” Dit is een mooi voorbeeld van de situatie waarin je iets geeft en er vanzelf weer iets voor terugkrijgt.
Rowan: “Na wat sparren over een ‘wederdienst’ kwamen op het idee dat wij Marieke haar naam in ons netwerk kunnen delen voor nog meer naamsbekendheid. Dat ik nu ook iets kan ‘geven’ geeft mij een goed gevoel, goed voor mijn werkgeluk dus! En ik verwacht dat we in de toekomst nog wel meer voor elkaar kunnen doen.”

Samen kansen pakken

Marieke is tekstschrijver en SEO-specialist in Kaag en Braassem. Als ondernemer vindt ze het extra leuk om te werken voor organisaties die ook in deze gemeente gevestigd zijn. “Dat LaRock Werkt mijn naam deelt, is natuurlijk heel fijn. Maar voor mij is dat niet de belangrijkste reden om de handen ineen te slaan. Ik heb ruim 17 jaar ervaring in het vak en zie dat je samen verder komt dan alleen. Daarom bouw ik aan relaties met ondernemers die bij me passen. Ik heb bewondering voor LaRock Werkt: een relatief jonge onderneming die razendsnel groeit. Dat succes is te danken aan hard werk én een eigen stem. De professionals van LaRock Werkt zijn goed in wat ze doen, kijken altijd naar hoe het nog beter kan en stralen uit dat ze plezier in hun werk hebben. Ze hebben een no-nonsense ondernemersmentaliteit die je veel ziet in Kaag en Braassem en die me erg aanspreekt. Hard werken, kansen pakken en je eigen stem laten horen. Daarbij voel ik me thuis, en daar krijg ik energie van. Over werkgeluk gesproken!”

Op zoek naar werkgeluk?

Mis jij werkgeluk in je huidige baan? Misschien haal je op een andere plek of in een andere functie veel meer plezier uit je werk. Kijk eens bij onze vacatures om te zien of daar iets voor je bij zit. Of maak een afspraak om je wensen met ons te bespreken. We helpen je graag op weg naar meer werkgeluk!

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief