Klant aan het woord – Interview met Ploeg kozijnen

In de afgelopen jaren heeft LaRock Werkt uiteenlopende vacatures voor Ploeg kozijnen ingevuld. Tijd om Ploeg kozijnen aan het woord te laten over hoe de samenwerking bevalt.
4 vragen aan Manouk Hogenboom van afdeling HR van Ploeg kozijnen.


Ploeg kozijnen en LaRock Werkt werken succesvol samen. Hoe zou je de samenwerking omschrijven?

Ik ervaar het echt als een hele prettige samenwerking. Zeker omdat LaRock Werkt inmiddels goed weet wat wij willen. Daardoor kunnen we snel met elkaar schakelen om de juiste match te vinden voor een vacature.

We werken al sinds januari 2019 met LaRock Werkt, dat is natuurlijk al een hele tijd. Ik werk zelf sinds november 2018 bij Ploeg kozijnen, dus ik weet bijna niet beter dan dat we samenwerken. Ik vind het heel erg prettig dat we één vaste contactpersoon hebben. Daarmee bouw je veel meer een band op dan wanneer je iedere keer met iemand anders spreekt, zoals bij grotere bureaus. Dan heb je steeds een andere contactpersoon en ben je op een gegeven moment het spoort bijster: met wie heb ik nu wat afgesproken? Dat heb ik bij LaRock Werkt totaal niet. Dus dat het een kleiner bedrijf is, ervaar is zeker als een pluspunt. Het is gewoon allemaal wat persoonlijker.

Waarom kiest Ploeg kozijnen voor het uitbesteden van werving & selectie aan LaRock Werkt?

We zijn een technisch bedrijf en daar zijn sommige vacatures lastiger te vervullen. Zeker in de huidige markt. Iedereen vist in dezelfde vijver. Maar ook vanwege de tijd die het in beslag neemt. LaRock Werkt steekt er veel tijd in, tijd die wij niet altijd hebben. Dus eigenlijk besteden we de werving en selectie uit vanwege een combinatie van die twee factoren. Wij zoeken wel zelf maar LaRock Werkt helpt ons daar goed bij.

Op welke manier heeft LaRock Werkt jullie het meeste verrast / geholpen?

 

Toch wel met de lastiger in te vullen vacatures, zoals een calculator in ons geval. Het is een wat kleinere vijver waar je uit kunt vissen. Uiteindelijk zijn er drie kandidaten gevonden door LaRock Werkt die wij zelf niet konden vinden. Dat verraste ons natuurlijk wel. We dachten: “Waarom vinden zij ze wel en wij niet, haha!”

Wat zou je tegen andere bedrijven willen zeggen die overwegen helpt in te schakelen bij het werven van nieuw personeel?

Ik zou zeggen: zeker doen! Want niet geschoten is altijd mis en met elkaar kom je echt wel tot de juiste kandidaten. Wij werken met een combinatie; én zelf én met LaRock Werkt. Maar je kunt er ook voor kiezen om het helemaal uit handen te geven aan een arbeidsbemiddelingsbureau. Ik ervaar onze samenwerking zeker als een heel groot succes op deze manier.

 

Ook het Werving & Selectie proces uitbesteden aan LaRock Werkt?

Wij helpen je graag! In een vrijblijvend gesprek luisteren we naar jouw wensen en bespreken we hoe LaRock Werkt jouw bedrijf kan helpen bij het vinden van de juiste kandidaat voor de vacature.
Bel of mail Didi en we gaan op zoek naar een mooie match!

 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief