Het succesverhaal van: Huisartsenpraktijk Kaag en Braassem & Brenda

In de zomer van 2020 klopt Paula Bakker van huisartsenpraktijk Kaag en Braassem bij ons aan. Ze is op zoek naar een doktersassistent en schakelt daarbij graag onze hulp in. Onze arbeidsbemiddelaar Didi gaat aan de slag om een passende kandidaat te vinden die aansluit bij de wensen van Paula. En toen was daar vrij snel Brenda die nu, een jaar na haar start, een contract aangeboden krijgt bij de praktijk: een succesvolle match!

Paula, Huisartsenpraktijk Kaag en Braassem:

“Ik ben met LaRock Werkt in contact gekomen omdat ik had gegoogeld waar hier in Roelofarendsveen en omgeving een arbeidsbemiddelingsbureau is. Omdat onze praktijk in Roelofarendsveen is gevestigd en het maar voor acht uur zou zijn, was het wel handig om iemand uit de buurt te hebben.”

De eerste indruk

Het beeld wat ik had na het eerste telefoongesprek was gemoedelijk en persoonlijk. Onze huisartsenpraktijk is dat ook. Dus dat sprak mij als persoon aan. Het was kleinschalig, dat vind ik ook prettig, dan heb je gewoon korte lijntjes. En dat is eigenlijk ook zo in het contact dat ik met LaRock Werkt had zo gebleven. Als je iets vraagt per mail dan krijg je antwoord van dezelfde persoon zodat je niet tien keer wordt doorverbonden. En dat werkt volgens mijn ervaring gewoon heel erg goed.

Er werd al heel snel iemand gevonden, ik geloof al binnen twee weken. Ik vond het fijn dat ik toen gebeld werd door Didi, waarmee ik ook de opdracht had besproken. Voor mijn gevoel ging er daardoor ook geen informatie verloren. Ook de snelheid en een goede inschatting van wat wij zochten verliep vlot. Deskundigheid kun je altijd nog wel een beetje bijschaven maar de persoon moet wel passen binnen ons kleine team. En dat werd goed opgepakt en goed gevonden!

Wat voor mij het belangrijkste is, is dat wat je vraagt dat daar ook echt naar geluisterd wordt, dat de communicatie persoonlijk is en dat je snel antwoord krijgt. Niet dat je snel iemand moet vinden, maar dat iemand zegt: ‘ik ga voor je zoeken en laat binnen 2 á 3 weken wat aan je horen’. Door de korte lijnen ontstaat er bij LaRock Werkt dus geen ruis. Ik denk dat ik in herhaling val maar dat is gewoon fijn en komt in alles terug.

Wat ik nog wil zeggen…

Wat ik ook prettig vind, is dat LaRock Werkt langskomt op de werkvloer. Dan heb je even een gezicht erbij. Je kan natuurlijk heel lang met iemand praten aan de telefoon, maar als je een gezicht erbij hebt, pak je toch net even iets sneller de telefoon op met een vraag. Dat is zoveel prettiger. Dus dat vind ik iets wat ze, als het even kan, er zeker in moeten houden.”

Kandidaat Brenda Mulder:

“Via een vacature op Indeed ben ik met LaRock Werkt in contact gekomen. Mijn eerste indruk? Een heel persoonlijk contact. Ik heb ooit in een heel ver verleden ook eens via een uitzendbureau gewerkt, dat was veel groter opgezet. Voor LaRock Werkt was de medische sector nieuw begreep ik, maar ik heb het allemaal als zeer persoonlijk ervaren. De gesprekken waren heel fijn, ik kreeg een succes-bericht op m’n eerste werkdag en ook na mijn start was er interesse over de voortgang. Dus ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een hele goede en fijne ervaring vond om via LaRock Werkt te werken.

Het proces: van intake tot start

“Het is allemaal heen snel gegaan. Na mijn sollicitatie kreeg ik heel vlot een reactie met de uitnodiging voor een gesprek. En ook daarin ging het allemaal heel persoonlijk en vriendelijk.

Het was voor mij heel lang geleden dat ik bij een huisartsenpraktijk heb gewerkt. Ik heb daarom eerst twee maanden lang 1 á 2 dagen in de week meegedraaid, onbetaald, om gewoon even de sfeer te proeven, het werk weer een beetje op te halen en alvast een ingewerkt te worden. Dat vond ik wel heel erg fijn, want toen ik op 1 september van start ging, was er niemand meer die mij kon inwerken. Ik heb dat als heel prettig ervaren en de praktijk vond het fijn dat ik die tijd en energie wilde investeren. Dus dat was van beide kanten een hele goede manier; voor hun om aan mij te wennen en voor mij om het werk weer op te halen. Op die manier kon ik op 1 september goed voorbereid aan de slag.”

Een goede start is het halve werk, maar ook na die start was de match tussen Huisartsenpraktijk Kaag en Braassem en Brenda een succes. Afgelopen september heeft Brenda, een jaar na haar start, een contract getekend bij de praktijk en zetten zij hun fijne samenwerking voort. Gefeliciteerd dames!

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief