6 tips voor een rockende start!

Yes, die nieuwe baan is in de pocket, goed gedaan! Nog even en het is zo ver: jouw eerste werkdag. Altijd spannend, maar met onderstaande tips ben jij er helemaal klaar voor.

1. Communiceer duidelijk

Is er iets of begrijp je iets niet: laat het tijdig aan jouw collega of leidinggevende weten. Op die manier stapelen de vragen zich niet op en weet je sneller waar je aan toe bent of hoe het werkt. Dat werkt wel zo prettig voor iedereen.

2. Zorg dat je op tijd bent

 

Niets zo vervelend als wanneer je op jouw eerste werkdag te laat komt. Zorg dus dat je altijd op tijd komt. Deze tip ligt heel erg voor de hand maar soms wordt je toch overvallen door onverwachte factoren. Plan je reis naar werk dus altijd iets ruimer in en zet de avond van te voren alvast al jouw spullen klaar. Dan ga je relaxed jouw eerste dag tegemoet.

3. Stel vragen

Je leert er ontzettend veel van en het zorgt ervoor dat je sneller op de hoogte bent van het reilen en zeilen op de werkvloer. Kleine tip: je hoeft ook niet te overdrijven. Zorg dat je niet zoveel vraagt dat je het niet meer kan onthouden. Je krijgt in de eerste dagen al genoeg indrukken en informatie te verwerken, dus geef jezelf ook gewoon de tijd.

4. Leer je nieuwe collega’s kennen

Wanneer je intensief samenwerkt met collega’s is het prettig om elkaar goed te leren kennen. Naast hard werken is het ook belangrijk dat je hard met elkaar kan lachen.

5. Gaat er iets niet zoals je zou willen?

Laat het weten! Samen met jouw leidinggevende en/of collega’s kan je op zoek naar een passende oplossing om het eventuele probleem te verhelpen. Ga dingen vooral niet opkroppen, maar praat erover.

6. En het belangrijkste: wees jezelf!

Tijdens het sollicitatieproces heeft jouw nieuwe werkgever voor jou gekozen omdat hij vindt dat jij écht bij de organisatie past. Twijfel dus niet aan jezelf en blijf ook vooral jezelf. Doe je niet anders voor, want dat kost jou onnodig veel energie en ze willen de echte jij zien.

Ben jij er helemaal klaar voor? Let’s rock!

 

Deel dit bericht met je netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief