ONZE VEELGESTELDE VRAGEN
Hieronder lees je onze antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen of krijg je geen goed antwoord op je vraag neem dan contact met ons op.
Bij Werving & Selectie hanteren we een marktconforme bemiddelingsfee die gebaseerd is op het fulltime jaarsalaris van de kandidaat.
Wij brengen pas een bemiddelingsfee in rekening als een door LaRock Werkt aangedragen kandidaat daadwerkelijk van start gaat. Hebben wij geen geschikte kandidaat kunnen vinden? Dan brengen wij niets in rekening.
Bij Uitzenden hanteren we een uurtarief die gebaseerd is op het uurloon van de medewerker. Jij als werkgever bepaalt het uurloon.
Bij Uitzenden betaal je alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren.
Nee, wij hanteren een all-in-tarief. Dus naast het afgesproken tarief zijn er geen verassingen.
Bij Werving & Selectie factureren we de bemiddelingsfee in twee termijnen. De eerste termijn van 50% factureren we op de eerste werkdag van je nieuwe werknemer. De 2e termijn facturen we pas als je nieuwe werknemer door de proeftijd is gekomen.
Het is ontzettend jammer maar het kan altijd gebeuren: een kandidaat of jijzelf besluit de samenwerking na de proeftijd niet door te zetten. Op dat moment komt bij Werving & Selectie de tweede factuur (50% van de totale prijs) te vervallen. Je betaalt in dat geval dus alleen de eerste 50%. Uiteraard gaan we samen op zoek naar een passende oplossing.
Bij Werving & Selectie treedt een werknemer direct bij jullie in dienst. Wanneer je kiest voor Uitzenden loopt het contract eerst via onze backofficepartner GoodWeek. Je loopt op deze manier als werkgever minder risico en de salarisadministratie wordt geregeld. Na 1300 uur kan je de medewerker zelf een aanbieding doen.
Er zijn verschillende voordelen als LaRock Werkt het werven van personeel voor jouw organisatie uit handen neemt:
- Je hebt hulp nodig bij het vinden van de juiste profielen voor complexe functies;
- Je hebt gewoonweg niet de tijd voor het werven van nieuwe personeel;
- Je bezit niet de juiste tools om in contact te komen met kandidaten.
Wanneer een uitzendkracht direct na fase A of binnen zes maanden opnieuw bij uw organisatie aan de slag gaat via hetzelfde uitzendbureau, komt de uitzendkracht in fase B. Deze fase biedt duidelijke richtlijnen voor het werken met uitzendkrachten die langer aan uw bedrijf verbonden zijn.
In fase B werken uitzendkrachten op basis van een of meerdere arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. Dit zijn de belangrijkste kaders:
- Maximale duur: Fase B duurt maximaal drie jaar.
- Aantal overeenkomsten: In deze drie jaar kunnen maximaal zes arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd worden afgesloten.
Alle overeenkomsten eindigen automatisch aan het einde van de afgesproken periode. Let op: onderbrekingen tussen overeenkomsten tellen mee voor de totale periode van drie jaar. Bij een onderbreking van meer dan zes maanden begint de uitzendkracht opnieuw in fase A.
Belangrijke aandachtspunten in fase B
Pensioenregeling
Uitzendkrachten van 21 jaar en ouder zijn in fase B verplicht aangesloten bij de plusregeling pensioen. Dit biedt extra zekerheid voor de uitzendkracht en draagt bij aan goed werkgeverschap.
Doorbetaling van loon
Tijdens de arbeidsovereenkomst in fase B heeft de uitzendkracht recht op doorbetaling van 100% van het laatstverdiende loon over het afgesproken (minimum-)aantal uren, ook als er tijdelijk geen werk beschikbaar is. Hier staat tegenover dat de uitzendkracht passende arbeid moet accepteren. Bij weigering vervallen deze rechten.
Ziekteverzuim
Bij ziekte van de uitzendkracht geldt het volgende:
- In het eerste ziektejaar betaalt het uitzendbureau 90% van het loon.
- In het tweede ziektejaar wordt dit 80% van het loon.
Wat betekent dit voor u?
Fase B biedt uitzendkrachten meer zekerheid, maar geeft u als werkgever ook de kans om langduriger samen te werken met een uitzendkracht zonder direct over te gaan op een contract voor onbepaalde tijd. Dit zorgt voor flexibiliteit binnen duidelijke kaders.