DE DAG VAN EEN ARBEIDSBEMIDDELAAR

Geen dag is hetzelfde bij LaRock Werkt. De ene dag staan er 3 intakegesprekken met kandidaten en een bezoek aan de nieuwe werkplek van een geplaatste kandidaat op de planning. De andere dag bezoek je een opdrachtgever om kennis te maken en meer te vertellen over de werkwijze van LaRock Werkt. De planning kan echter zomaar veranderen als er een belangrijke klant of prospect belt. Alles moet even opzij. Dit maakt het werk van arbeidsbemiddelaar spannend en uitdagend.

Weten hoe zo’n dag eruit ziet? Één van onze arbeidsbemiddelaars geeft je een inkijkje.

08:30u Ik arriveer op kantoor, start mijn laptop op en maak vast een lekker kopje thee. De rest van het team zal straks ook arriveren.

09:00u We beginnen de dag met de ‘dagstart’ en bespreken lopende zaken, openstaande vacatures, geplande sollicatiegesprekken, beschikbare kandidaten en waar vandaag de aandacht moet liggen.
Vandaag heb ik een leuke, drukke dag met een aantal afspraken naast de ‘gewone’ werkzaamheden. Ik heb tot 10 uur de tijd want dan staat er een intakegesprek in de agenda.

10:00u Ik heb een intake gesprek met een kandidaat die heeft gesolliciteerd op de vacature van Planner.
We bespreken zijn CV en praten over zijn ambities, mogelijkheden en karakter. Ik vertel over onze opdrachtgever en licht de vacature toe. Ik heb een goed beeld gekregen van onze kandidaat en wil hem direct gaan voorstellen bij onze opdrachtgever. 

11:00u Ik werk het CV van onze kandidaat uit, maak een kandidaatspresentatie in de stijl van LaRock Werkt en stel hem direct voor bij onze opdrachtgever. Ik krijg snel een reactie. Ze willen graag kennismaken met de kandidaat. 

11:30u Tijdens het gesprek met onze kandidaat heb ik een aantal gemiste oproepen. Ik bel ze direct terug. Een klant heeft een nieuwe vacature en schakelt onze hulp in! Ik win zoveel mogelijk informatie in om straks de vacaturetekst te kunnen schrijven..

11:45u Ik begin gelijk met schrijven van de vacaturetekst en plaats de vacature op onze eigen website en verschillende vacaturesites.

12:30u Het is tijd voor de lunch! We dekken de tafel en lunchen gezamenlijk.

13:00u Na de lunch bezoek ik samen met een collega een opdrachtgever. We bespreken een vacature die al een aantal weken openstaat maar waar we nog weinig reactie op hebben ontvangen. 
Het doel van de afspraak is om goed te bekijken hoe we deze vacature anders kunnen gaan inzetten en of de opdrachtgever wellicht een aantal ‘eisen’ kan doorstrepen waardoor we een bredere doelgroep kunnen bereiken. Naast het werven en selecteren van personeel willen we graag een verlengde van een bedrijf zijn. We adviseren indien gewenst op het gebied van HR en geven begeleiding bij uiteenlopende vraagstukken.

15:00u Bij terugkomst op kantoor pas ik de vacature aan en vergroot ik de zichtbaarheid van de vacature. Nu hopen dat de ideale kandidaat zich snel zal melden. 

15:30u De dag vliegt voorbij. We hebben veel vacatures openstaan dus ik ga aan de slag met het zoeken naar goede kandidaten. Al snel heb ik een perfect CV gevonden voor een openstaande vacature. Ik bel de kandidaat gelijk op om te kijken of hij nog beschikbaar is. De kandidaat is erg enthousiast en wil graag meer weten over de vacature. Ik nodig hem uit om nog deze week bij mij op intake te komen.

16:30u Een opdrachtgever belt met fantastisch nieuws. Onze kandidaat die gisteren op 2e gesprek is geweest bij de opdrachtgever is aangenomen! Voor onze opdrachtgever hebben we het gehele werving- en selectieproces uit handen genomen. En met succes!

16:45u Ik bel de kandidaat met het goede nieuws. Ze is dolblij dat ze is aangenomen! Weer een geslaagde match! Voor onze opdrachtgever maak ik een voorstel met daarbij de overname fee. 

17:30u De dag is weer voorblij gevlogen. Ik raap m’n spullen bij elkaar en doe de lampen uit. Morgen weer fris van start!